Vremenska prognoza - 11. februar

Izvor: RTS, 10.Feb.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 11. februar

Naoblačenje s kišom sa severa Vojvodine tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Posle podne i uveče u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg. Najviša dnevna temperatura od 7 do 14 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

10.02.2019. Nedelja Do kraja dana malo do umereno oblačno uz sunčane intervale, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suvo i još malo toplije. Vetar slab i umeren, južnih smerova, uveče i u toku noći u planinskim predelima i košavskom području u pojačanju. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14 stepeni. U drugom delu noći na severu Vojvodine očekuje se kiša.

11.02.2019. Ponedeljak Naoblačenje sa kišom i padom temperature sa severa Vojvodine proširiće se i na ostale krajeve. Posle podne i uveče u brdsko - planinskim, a tokom noći ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg. Uveče i tokom noći brdsko - planinskim predelima očekuje se formiranje odnosno manje povećanje snežnog pokrivača. Vetar ujutru i pre podne umeren i jak, u košavskom području i planinskim predelima ponegde i olujni, južnih smerova, tokom dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 8, a najviša od 7 do 14 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje/ manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.
12.02.2019. Utorak Pretežno oblačno i još malo hladnije, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i snegom. Vetar umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama ponegde i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 2 do 7 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje/manje povećanje snežnog pokrivača , verovatnoća 80%.
13.02.2019. Sreda Promenljivo oblačno, u većem delu suvo, samo u planinskim predelima sa snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren, na planinama ponegde i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša od 2 do 7 stepeni. U toku noći sa severozapada novo prolazno naoblačenje sa slabim snegom.
14.02.2019. Četvrtak Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -6 do 0, najviša od 3 do 7 stepeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jutro toplije od dana

Izvor: RTS, 11.Feb.2019, 08:35

U Srbiji se danas očekuje oblačan dan. Jutro je suvo, a tokom dana očekuju se kiša, umeren i jak vetar, povremeno i olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki savez Srbije. . Najniža temperatura biće oko osam,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.