Vremenska prognoza - 10. februar

Izvor: RTS, 09.Feb.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 10. februar

U Srbiji danas umereno oblačno uz sunčane intervale, suvo i malo toplije. Temperatura od 9 do 14 stepeni. 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
09.02.2019. Subota: Pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivog smera. Najviša temperatura od 6 do 11 stepeni.
10.02.2019. Nedelja: Ujutro slab >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mraz i ponegde po kotlinama magla. U toku dana malo do umereno oblačno uz sunčane intervale, suvo i još malo toplije. Vetar slab i umeren, južnih smerova, uveče i u toku noći u planinskim predelima i košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 9 do 14 stepeni. U drugom delu noći na severu Vojvodine očekuje se kiša.
11.02.2019. Ponedeljak: Naoblačenje sa kišom i padom temperature sa severa Vojvodine proširiće se i na ostale krajeve. Na planinama očekuje se sneg. Vetar ujutro i pre podne na planinama i u košavskom području umeren i jak, južni, ponegde i sa udarima olujne jačine, koji će u toku dana u svim krajevima biti u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 8, a najviša od 7 do 14 stepeni. Uveče i u toku noći uz dalji pad temperature, kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%
12.02.2019. Utorak: Pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kišom i snegom. U brdsko-planinskim predelima stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama ponegde i olujni, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%; Sneg, formiranje/povećanje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 85%
13.02.2019. Sreda: Na severu i istoku suvo uz delimično razvedravanje, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, u planinskim predelima kratkotrajan sneg. Uveče i u toku noći sa severozapada novo prolazno naoblačenje sa slabim snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren, na planinama ponegde i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 3 do 6 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.