Vreme gaća u politici završeno,objavljen snimak paljenja

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vreme gaća u politici završeno",objavljen snimak paljenja

Predsednik Češke Miloš Zeman pozvao je novinare na tajanstveni sastanak. Kada su došli, predsednik Zeman je pred predstavnicima medija spalio crvene gaće.

Tri muškarca odevena u odela dimničara popela su se u septembru 2015. godine na vrh češke predsedničke palate i zamenila državnu zastavu s metar dugačkim velikim crvenim gaćama.

Gaće su bile delo umetničkog kolektiva Ztohoven, a zamena je izvedena jer su smatrali da se predsednik Miloš Zeman "ne srami >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ničega".

Tri godine kasnije Zeman je posmatrao kako dva vatrogasca uz pomoć drva za ogrev pale crvene gaće pred objektivima novinara.

"Vreme gaća u politici je završeno", rekao je Zeman i izvinio se novinarima što od njih pravi "male idiote". "Vi to ne zaslužujete", rekao je Zeman okupljenim predstavnicima medija.

Taj par crvenih gaća Zemana prati već nekoliko godina. Članovi Ztohovena majicama i bedževima su u januaru ove godine nastojali da motivišu Čehe da protestuju protiv njegove kandidature.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Češki predsednik se izvinio novinarima što od njih pravi "male idiote"

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2018

Predsednik Češke Miloš Zeman pozvao je novinare na tajanstveni sastanak, a kada su se pojavili on je pred njima spalio - crvene gaće...Tri muškarca odevena u odela dimničara popela su se u septembru 2015. godine na vrh češke predsedničke palate i zamenila državnu zastavu s metar dugačkim velikim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.