Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreli april: U Doboju izmjeren 31 stepen, u Banjaluci, Rudom i Zenici 30 stepeni

SARAJEVO/BANJALUKA – Doboj je danas bio najtopliji grad u BiH gdje je u 14.00 časova izmjeren 31 stepen. Samo stepen niže - 30 stepeni bilo je u Banjaluci, Rudom i Zenici.

U Prijedoru, Višegradu, Zvorniku i Gradačcu izmjereno je 29 stepeni, u Bijeljini, Čapljini, Srpcu, Foči, Tuzli, Drvaru i Sanskom Mostu 28, u Sarajevu i novom Gradu 27, Mostaru, Bihaću, Šipovu i Krupi na Uni 26, u Trebinju, Srebrenici, Mrkonjić Gradu, Bileći i Bugojnu 25 stepeni.

Na Sokocu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i u Neumu izmjerena su 24 stepena, u Nevesinju 23, na Han Pijesku, u Kalinoviku, Gacku i Goraždu 22, na Ivan-sedlu i Livnu 21, na Mrakovici 20, na Čemernu 19, u Kupresu 18 i na Bjelašnici 12 stepeni Celzijusovih.

U BiH će sutra biti promjenjivo oblačno, vjetrovito i toplo vrijeme, a krajem dana očekuju se pljuskovi.

Ujutro će biti promjenjivo oblačno, na istoku i pretežno oblačno. U prvom dijelu dana preovladavaće sunčano vrijeme, a popodne i prema večeri uslijediće naoblačenje sa jugozapada i zapada, pa se u uveče očekuju slaba kiša ili pljuskovi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku, jugu i jugoistoku ostaće veoma toplo vrijeme, dok će u ostalim krajevima temperatura vazduha biti malo niža nego danas.

Tokom dana biće vjetrovito. Duvaće umjeren do jak južni vjetar, a na sjeveru popodne i uveče sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 16, a najviša dnevna od 22 do 28, na sjeveroistoku i stepen više.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju promjenjivo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha oko 20 stepeni Celzijusovih.

U utorak se očekuje kiša, a na istoku može biti i pljuskova sa grmljavinom. Prestanak padavina očekuje se poslije podne.

U srijedu će biti sunčano i suvo vrijeme, ali sa malo nižom dnevnom temperaturom vazduha nego prethodnih dana.

Proljećno vrijeme, sa malo nižom dnevnom temperaturom zadržaće se i u četvrtak.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme sa umjerenom oblačnošću.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vreli april: U Doboju izmjeren 31 stepen, u Banjaluci, Rudom i Zenici 30 stepeni

Izvor: Cafe.ba, 17.Apr.2016

– Doboj je danas bio najtopliji grad u BiH gdje je u 14.00 časova izmjeren 31 stepen.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.