Vraćao sam mu creva i držao stomak da ne iskrvari ISPOVEST heroja koji je pokušao da spase policajca

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vraćao sam mu creva i držao stomak da ne iskrvari" ISPOVEST heroja koji je pokušao da spase policajca

U Banjaluci Anto Kutanjac, heroj iz senke, svedočio na suđenju Marku Šabiću.

Policajac Slađenko Tubin (48) zvao je Marka Šabića (44) da izađe iz kupatila da popričaju, ali je on to odbio. Rekao mu je: "Izađi, nemoj se zaj...da ne zovem Prijedor". Marko je otvorio vrata, izvirila je cev puške i bez upozorenja, sa metar i po, pucao u čoveka... Tubina je smrtno ranio.

Tim rečima je zet optuženog Anto Kutanjac, heroj iz senke, opisao zločin za koji se Šabiću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sudi u banjalučkom Okružnom sudu. Pojasnio je da se Marko u kupatilo zatvorio nakon što je nožem po leđima izbo svog oca Veselka Šabića.

Ovaj skromni zidar, narodski rečnikom opisuje da se policajac ranjen uhvatio za stomak i krenuo ka izlaznim vratima.

- Vikao je: "Bežite! Sve će nas pobiti!" Sklonio sam se iza ćoška, a Tubin je pao, izvadio pištolj i zapucao ka vratima. Pokušavao je da ustane, ali bi se srušio. Prišao sam i povukao ga "pod jednu obalu". Govorio mi je da bežim, da se spasavam, ali sam ga uvukao u štalu i pobegao pre nego što je Marko ponovo zapucao iz lovačke puške.

Kutanjac kaže da je sve učinio da spase policajca. Nesvestan herojstva, pojašnjava da je, nakon dva-tri ispaljena hica, kroz prozor štale ponovo izvukao Tubina u zaklon.

- Ukazivao sam mu prvu pomoć. Pomogli su Markov sin Davor i Ivan Butković. Tubinu sam creva vraćao nazad... Majicom sam pokušavao da zaustavim krvarenje - priseća hrabri Kutanjac.

Pojašnjava da su Tubina stavili na gvozdenu mrežu od kreveta i tako ga odneli do policijskog vozila.

- Pitali smo da li smemo da vozimo policijski automobil, a on je odgovorio: "Vozite, ja garantujem za vas". Stavili smo ga na zadnje sedište, a Ivan ga je vozio ka bolnici. Posle 500 metara naišla je Hitna pomoć i preuzela Tubina - ispričao je Kutanjac, navodeći da su pušku zatekli na zadnjem brisaču policijskog vozila.

U međuvremenu, peške je stigao policajac Jure Komljen, koji nije bio na dužnosti. On je razoružao Šabića koji mu se naposletku predao.

Republičko javno tužilaštvo RS Marka Šabića tereti za teško ubistvo policajca Tubina i pokušaj ubistva svog oca Veselka. Krvavi zločin odigrao se na katolički Vaskrs 21. aprila prošle godine. Proslavljajući praznik, porodica Šabić se okupila ispred Veselkove kuće na ručku. U optužnici se navodi da se Šabić zavadio sa suprugom Josipom na koju je nasrnuo nožem, ali je izbo svog oca koji je stao između njih kako bi odbranio snahu.

Supruga optuženog Josipa Šabić u sredu je iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila da svedoči protiv muža. Iskaze su dali policijski službenici, kao i meštani od kojih je većina potvrdila da je Šabić ranije lečen na psihijatriji i da je imao problema sa drogom i alkoholom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.