Vraćanje novca Đilasu zavisi od izbornog rezultata DS

Izvor: Press, 11.Feb.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćanje novca Đilasu zavisi od izbornog rezultata DS

Firma Multikom bivšeg lidera DS Dragana Đilasa za 15 meseci počeće od demokrata da naplaćuje dug od 50 miliona dinara, ali će njegovo vraćanje zavisiti od rezulata koje će ta stranka ostvariti na predstojećim izborima, navodi list Danas.
          Kako piše taj list, niko ne zna i ne može da tvrdi kada će dug od 50 miliona dinara biti u potpunosti vraćen.
Naime, Multikom je početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << oktobra prošle godine otkupio dug od oko 50 miliona dinara koji su demokrate imale prema Razvojnoj banci Vojvodine, a od koje su novac uzeli za finansiranje kampanje 2012. godine.
Na taj način Đilasova kompanija je postala vlasnik nekretnina koje je desetak funkcionera DS stavilo pod hipoteku.
Multikom je preuzeo dug od banke da ti funkcioneri ne bi ostali bez stanova i tom prilikom je potpisan ugovor izmedu DS i Multikoma koji ne podrazumeva nikakve menice i prema kojem je ta kompanija 31. decembra 2015. stala u red za naplatu duga.
Međutim, od toga kako DS bude prošla na predstojećim republičkim izborima zavisi i kada će dug biti vraćen, budući da rezultati izbora određuju i koliko će novca demokrate iz državnog budžeta mesečno dobijati na osnovu broja poslaničkih mesta.
DS, koju je tada vodio Boris Tadić, uzela je od RBV kredit od ukupno 360 miliona dinara da bi 2012. godine finansirala izbornu kampanju.
Po gubitku izbora i vlasti, DS se suočila s finansijskom krizom zbog dugova iz kampanje, ali i zbog manje novca koje mesečno dobija iz republičke kase na konto broja poslanika, odnosno osvojenih glasova, piše Danas.
DS je dug godinama otplaćivao i smanjio na 50 miliona dinara.
Među onima koji su založili svoj stan za stranku, kako su mediji pisali, bili su Đilas, Oliver Dulić, Dušan Elezović, kao i Aleksandar Senić i Aleksandar Šapic, koji više nisu članovi DS.
Inače, Đilas je, nakon što je njegova kompanija otkupila dug demokrata, na pitanje da li to znači da će finansirati kampanju DS i biti kandidat demokrata za gradonacelnika Beograda, odgovorio da se ne vraća u politiku i da neće finansirati kampanju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.