Vozači, oprez – pojačana kontrola tokom leta

Izvor: RTS, 17.Jun.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, oprez – pojačana kontrola tokom leta

Zbog početka turističke sezone, policija od 10. juna sprovodi stalnu pojačanu kontrolu saobraćaja, a posebno autobusa koji prevoze turiste u domaćem i međunarodnom prevozu, i trajaće do kraja septembra.
Od 1. do 12. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 14 osoba, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova.
U cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom turističke sezone, planirana je pojačana kontrola saobraćaja na otkrivanju i sankcionisanju najtežih prekršaja. 
Među njima su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštovanje ograničenja brzine kretanja, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i nenošenje zaštitne kacige. 
Iz MUP-a za Tanjug navode da je od 1. januara do 12. juna evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period 2018. godine, a broj poginulih je za oko 12 odsto manji.
Na putevima u Srbiji u saobraćajnim nezgodama tokom 2018. godine poginulo je 548 osoba, a povređene su ukupno 20.842 osobe, dodaju u MUP-u.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Do septembra pojačana kontrola saobraćaja na putevima u Srbiji

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019, 07:40

Zbog početka turističke sezone, policija od 10. juna sprovodi stalnu pojačanu kontrolu saobraćaja, a posebno autobusa koji prevoze turiste u domaćem i međunarodnom prevozu, i trajaće do kraja septembra...U cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama tokom turističke sezone,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.