Voz ubio 58 ljudi, nadležni prebacuju odgovornost

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz ubio 58 ljudi, nadležni prebacuju odgovornost

Amritsar -- Tri dana nakon nesreće u Indiji još uvek se traga za krivcima zbog kojih je poginulo 58 ljudi. Nadležni organi prenose odgovornost jedni sa drugih.

Nezadovoljstvo javnosti povećano je nakon što je indijska policija podnela prijavu protiv "neimenovanih osoba".

Iako je policija primila žalbu zbog podizanja prijave protiv "neimenovaih lica", još uvek nije jasno ko je odgovoran za nesreću.

Zamenik policijskog komesara je izjavio za BBC da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizatori obavestili lokalnu policiju o festivalu i da su dobili dozvolu od njih, ali da nisu ispoštovali dobijanje dozvola od ostalih službi.

Dozvole bi trebalo da budu odobrene od strane vatrogasne službe, železnice, kao i zdravstveno-bezbednosnog odseka. Nadležni iz sva tri odseka su potvrdili za BBC da organizatori nisu tražili dozvole za ovaj događaj.

Javnost, sa druge strane, ističe da se ovaj događaj održava svake godine u poslednje dve decenije, kao i da bi i nadležni trebalo da budu toga svesni.

Indija je još uvek u žalosti za 58 ljudi, među kojima su i deca, koji su stradali prošlog petka nakon što je ekspres voz pokosio posetioce festivala.

Nažalost, nesreće ovog tipa nisu tako retke u Indiji. Da podsetimo, 2015. godine je poginulo 27 hodočasnika u stampedu na obroncima svete reke, dok je 2013. njih 91 stradalo na mostu na hinduističkom festivalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.