Voz sleteo sa nadvožnjaka, ima mrtvih FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz sleteo sa nadvožnjaka, ima mrtvih FOTO/VIDEO

Sijetl -- Najmanje šest osoba poginulo je kada je voz američke železničke kompanije Amtrak sleteo sa nadvožnjaka, južno od Sijetla.

Očekuje se da će broj mrtvih rasti, rekao je neimenovani američki zvaničnik blizak istrazi.

On je naveo i da je, prema preliminarnim podacima, voz verovatno "udario u nešto na šinama", zbog čega je iskočio i sleteo sa nadvožnjaka, prenosi AP.

Isti zvaničnik je napomenuo da je pruga sasvim nova, te da je malo verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je do iskliznuća dovelo loše održavanje.

Prethodno je portparol šerifa Ed Trojer rekao za američke medije da je u nesreći poginulo nekoliko osoba i da je voz pao na autoput preko nekoliko vozila, pri čemu je više vozača povređeno.

Mediji su preneli i da je u ovoj nesreći najmanje 77 ljudi povređeno.

Kompanija Amtrak je saopštila da je u vozu bilo oko 78 putnika i pet zaposlenih.

Mediji na Tviteru objavljuju fotografije iskliznutog voza, a vozači se pozivaju da izbegavaju to područje, u američkoj državi Vašington.

Nesreća se dogodila nešto pre 08:00 sati po lokalnom vremenu, tokom prve vožnje brzog voza na novoizgrađenoj pruzi, pružajući usluge brže vožnje, a lokalne vlasti su prethodno upozorile da bi ovakav tip prevoza mogao biti opasan, napominje AP.

Transitdocs.com, vebsajt koji putem mape prati položaj Amtrakovih vozova, navodi da se voz 501 u trenutku iskliznuća kretao brzinom od 131 kilometra na sat.

U međuvremenu, guverner države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje nakon što je iskliznuće Amtrakovog voza izazvalo "gubitak života, povrede i oštećenja infrastrukture", javlja Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.