Voditeljka Slagalice Marija Veljković otkriće vam kako da se hranite zdravo (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voditeljka Slagalice Marija Veljković otkriće vam kako da se hranite zdravo (FOTO)

Zdrava ishrana predstavlja veliki izazov za svakoga ko živi u velikom gradu, ima obaveze i malo vremena za planiranje svojih obroka. Ipak, ove prepreke moramo prevazići, posebno kada se obroci pripremaju za decu.

Marija Veljković, voditeljka jednog od najgledanijih kvizova na ovim prostorima – ”Slagalice”, glumica i trostruka majka, gostovala je u emisiji ”Ispeci i reci”, koju možete pratiti svake subote od 20:30 na prvoj obrazovnoj televiziji, eduTV. Sa gledaocima je podelila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << recept za jedno od jela koje najčešće priprema svojoj porodici, kao i svoje tajne zdrave ishrane.

Hranite se raznovrsno i umereno

Hraniti se zdravo ne mora da bude veliko opterećenje. Po mišljenju Marije Veljković, dovojno je da koristite domaću hranu i da u svemu budete umereni, kako biste pripremili ukusan i kvalitetan obrok za svoju porodicu.

Ona je za eduTV otkrila da u svojoj žardinjeri gaji začine i da je veoma ponosna kada svoj ručak začini svežim peršunom ili bosiljkom iz ”svoje bašte”.

Najbolji recept je mamin recept

Foto: Promo/LinkGroup

U emisiji ”Ispeci i reci”, Marija je pokazala kako se sprema domaća čorba, koja je ključni deo zdravog ručka. Važno je da u čorbi pored mesa bude i što više povrća, ne samo zbog ukusa već i zbog vitamina.

Kako kaže, recept je naučila od svoje mame, a iz porodice je ponela i naviku da svakog dana mora da ima bar jedan obrok koji se jede kašikom.

Šta dati bebi za prvi obrok?

Marija uskoro postaje majka po treći put, i ima veliko iskustvo u pripremanju obroka za decu. Ona ističe da ne postoji jedinstven recept za prvi bebin obrok, i da svaka majka mora da osluškuje svoje dete.

Pokazala nam je i jedan praktičan način na koji razmišljaju savremene mame. Namirnice je kuvala bez začina kako bi deo jela mogla da odvoji i od njega napravi domaću kašicu za bebe. Jelo je naknadno začinila kako bi i ostali članovi porodice uživali u ukusnom obroku.

Foto: Promo/LinkGroup

Ne brinite ako ne znate da kuvate, naučićet

Ako ne umete da kuvate, ne brinite, to je veština koja se uči onda kada za nju dođe vreme. Marija je sa gledaocima eduTV-a podelila da i sama nije oduvek bila zainteresovana za kuvanje, ali da je vremenom naučila.

Počelo je sa jelima kao što su paste, koje su joj bile zanimljive, a kasnije je naučila da pravi i tradicionalne specijalitete, za koje je potrebno više vremena.

eduTV: televizija na kojoj stičete praktična znanja

Foto: Promo/LinkGroup

Znanja koja stičemo nas zabavljaju, inspirišu, ali je važno da možemo i da ih upotrebimo u svakodnevnom životu. Pored emisija koje se bave biznisom, kulturom, tehnologijom, istorijom i drugim naukama, na obrazovnoj televiziji – eduTV možete da saznate i o kuvanju, muzici, modi i svim onim aktuelnim temama koje vas interesuju.

Uz emisiju ”Ispeci i reci”, naučićete kulinarske trikove, nove recepte, ali i mnoge druge korisne lekcije o namirnicama, zdravoj ishrani i navikama.

Znanje je bogatstvo koje se krije u knjigama, ali i u kvalitetnom TV programu. Iskoristite svoje slobodno vreme na najbolji način. Naučite nešto novo, praktično i korisno.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.