Vodinelić:Poništiti izbor Sikimića za direktora Agencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodinelić:Poništiti izbor Sikimića za direktora Agencije

Funkcionerka Nove stranke Vesna Rakić - Vodinelić zatražila je danas da se poništi, kako kaže, nezakonit izbor Dragana Sikimića za direktora Agencije za borbu protiv korupcije.

Vodinelić u saopštenju navodi da Sikimić ne ispunjava uslove za ovu funkciju te da je odluka Odbora Agencije nezakonita.

Ona ističe da zabrana izbora postoji ako je kandidat član političke stranke, odnosno političkog subjekta.

"Takođe, direktor Agencije podleže istim zabranama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje se odnose na funkcionere. Jedna od zabrana koju Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije izriče svakom funkcioneru, pa tako i direktoru Agencije jeste zabrana sukoba interesa. Sukob interesa postoji ako funkcioner ima privatni interes koji utiče, može da utiče ili izgleda kao da utiče na postupanje funkcionera u vršenju javne funkcije odnosno službene dužnosti, na način koji ugrožava javni interes" rekla je Vodinelić.

Kaže da se izborom lica koje očigledno ne ispunjava zakonske uslove, "a dokazano je blizak SNS-u", omogućava jednoj političkoj stranci da ovlada gotovo svim institucijama i poziva Odbor Agencije da poništi svoju odluku o izboru Sikimića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.