Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, da bi uverio građane da je voda za piće ispravna, nakon širenja panike na društvenim mrežama, popio času česmovače.

Naime, Vesić je održao konferenciju za medije, nakon što se društvenim mrežama poput munje proširila vest da je voda za piće u Beogradu neispravna, odnosno da je kontaminirana metanom. To je, sudeći prema društvenim mrežama, izazvalo paniku među Beograđanima.

Iz JKP "Beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodovod i kanalizacija" odmah je jutros saopšteno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće, a šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u preteklim danima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da su podnete krivične prijave protiv ljudi koji su širili lažnu vest o neispravnosti kvaliteta vode u glavnom gradu. "Svako širenje lažnih vesti je krivčno delo, mi smo još jutros prijavili ove ljude policiji - Odeljenju za visokotehnološki kriminal i očekujemo da oni budu pronađeni i procesuirani", rekao je Vesić.

Da bi dokazao Beograđanima da nema mesta za paniku najpre je, pred novinarima, iz bokala sipao u čašu vodu iz česme, a potom se sa novinarima uputio do toaleta gradske skupštine, gde je opet popio čašu vode natočene iz česme nad lavaboom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.