VoLTE bolji nego WhatsApp, Messenger, Viber… Evo zašto!

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VoLTE bolji nego WhatsApp, Messenger, Viber… Evo zašto!

Glasovni pozivi preko VoLTE opcije će uvek biti najbolji, a evo i zašto je to tako.

VoLTE je nova tehnologija, koja je dostupna i u Srbiji za određene korisnike, putem određenih paketa i sa telefonima, koji podržavaju VoLTE opciju pozivanja.

Najlakše objašnjeno, VoLTE možete da posmatrate kao pozivanje preko LTE mreže korišćenjem pomoći internet saobraćaja. Najveća prednost VoLTE tehnologije je u tome što svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poziv dobija dodeljene resurse i praktično se garantuje brza uspostava veze i kristalno čist zvuk tokom poziva, koji korisnici VoLTE usluge lako osete u svakodnevnoj komunikaciji.

Pročitajte i ovo: VoLTE je stigao u Srbiju, bili smo na premijeri!

VoLTE ne zahteva nikakvu dodatnu instalaciju aplikacija, ne oslanja se samo na internet protok i činjenica da svaki poziv dobija zagarantovane resurse za obavljanje čini ovu tehnologiju u domenu glasovnih poziva superiornom u odnosu na svaku aktuelnu aplikaciju, kakve su Skype, Messenger, Viber ili WhatsApp, koja koristi samo internet tehnologiju za ostvarivanje veze.

Pomenute VoIP aplikacije koriste uobičajen internet protok i nemaju zagarantovan kvalitet poziva u svim situacijama, jer zavise od parametara kakvi su kvalitet mreže, jačina signala, zagušenost internet protoka u tom trenutku i slično, a VoLTE čak nudi i bolji kvalitet poziva i u zonama slabije pokrivenosti mrežom i ne zavisi od toga koliko je opterećena internet mreža, baš zbog pomenutih zagarantovanih resursa za ostvarivanje glasovnih poziva.

Foto: MONDO / Marko Čavić

Naravno, sad je pitanje potrebe - da li vam više trebaju glasovni ili neki drugačiji pozivi, ali VolTE, ako je podržan na vašem uređaju i ponuđen je u paketu operatora, ne troši dodatan internet, ne košta vas dodatno i uvek je dostupan bez ikakvih priprema i instalacije.

"Tehnologija VoLTE će se “spuštati“ ka većem broju korisnika u narednom periodu, pa će njome biti pokriveni praktično svi oni, čiji telefoni je budu podržavali, jer ne postoji tehnička prepreka da se VoLTE koristi na svim podržanim telefonima", rekla je za MobIT Natali Delić, CTO Vip mobile u Srbiji.

Trenutno VoLTE je dostupan u ovoj mreži na određenim NEO paketima i na Samsung i Huawei telefonima, kakvi su Galaxy S10, Galaxy S10+, P30, P30 Pro i drugim. Proširivanje liste paketa i telefona očekuje se uskoro.

Više detalja o tome šta je VoLTE i drugim stvarima vezanim za ovu tehnologiju rekli smo vam u našem tekstu nakon premijere VoLTE u Srbiji.

Dobrodošla su i vaša pitanja i sad, kao i uvek - tu smo da odgovorimo na sva!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.