Vlasti Azerbejdžana oplele po Jermenima: Baku optužuje Jerevan za REGRUTACIJU PLAĆENIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 10:47

Vlasti Azerbejdžana oplele po Jermenima: Baku optužuje Jerevan za REGRUTACIJU "PLAĆENIKA"

Poslednji sukob dve zemlje je bio 2016. godine

Azerbejdžan je danas optužio Jermeniju da koristi usluge "bliskoistočnih plaćenika" u konfliktu koji je izbio na području Nagorno-Karabaha.

Kako je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana rekao ruskom Interfaksu, Jerevan opsežno regrutuje "teroriste" i "plaćenike" sa Bliskog Istoka.

- Imajući u vidu objavu ministarstva inostranih poslova Rusije o prisustvu stranih plaćenika u zoni konflikta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na području Nagorno-Karabaha, imajte na umu da Jermenija široko koristi takve resurse na šta smo više puta upozoravali i izražavali zabrinutost po tom pitanju - naveo je izvor iz azerbejdžanskog ministarstva.

Sukob između Jermenije i Azerbejdžana obnovljen je prošle nedelje, a poslednji put su se obe strane sukobile u 2016. godini, kada je poginulo više desetina vojnika.

Inače, reč je o oblasti koja po međunarodnom pravu pripada Azerbejdžanu, a u kojoj znatnu većinu čini etničko jermensko stanovništvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.