Vlast pokušala da zabrani odbornicima SPP-a sa mještanima da prisustvuju skupštini (Foto+Video)

Izvor: SandzakPress.net, 15.Okt.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast pokušala da zabrani odbornicima SPP-a sa mještanima da prisustvuju skupštini (Foto+Video)

Nakon što su aktivisti stranke SDP incidentima prekinuli skupštinu grada Novog Pazara na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o davanju dozvole za asfaltiranje 20 ulica za koje je Vlada R. Srbije izdvojila sredstva (čitajte opširniej ovdje) Zakazana je nova sjednica u 12:45h. Kada su se građani masovno pojavili i na toj sjednici, koalicija SDP-SDA je prekinula sjednicu. Ubrzo nakon toga, u nadi da će iscrpiti građane, zakazana je nova skupština u 14:00h.  Međutim, mještani predvođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << odbornicima SPP-a su naišli na zatvorena vrata i zabranu ulaska da bi prisustvovali skupštini. Odbornici SPP-a mještanima su strpljivo čekali dozvolu za ulazak punih 40 minuta. Dr. Fehratović je pozvao građane da se raziću. U trenutku kada su građani krenuli da se razilaze, aktivisti SDP-a su spustili metalnu mrežu na vrata, što je izazvalo revolt građana, kada su spriječili spuštanje mreže, izvršili pritisak i ušli u skupštinu grada Novog Pazara. Kada su građani predvođeni odbornicima SPP ušli u Skupštinu grada, odbornici koalicije SDP-SDA su napustili skupštinu. Građani su određeni period proveli u skupštini grada Novog Pazara, očekujući da se skupština nastavi, kada im se pridruzio i Muftija Zukorlić i obratio ističući da je ovo samo početak nove političke borbe za slobodu i dostojanstvo građanina Novog Pazara. Odbornici SDP-SDA su nelegalno nastavili sa skupštinom, krijući od odbornika SPP stranke i građana – Sprovodeći samovolju i grubo odbijajući volju građana Novog Pazara i mještana diskriminisanih neasfaltiranih ulica. Sva dešavanja je pratilo hiljade građana tokom prijenosa uživo na Sandžak televiziji: Govor Muftije Zukorlića:

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Pogledajte šta je izazvalo gnijev građana na trećem pokušaju zasijedanja skupštine (Video)

Izvor: SandzakPress.net, 15.Okt.2018

Koalicija SDP-SDA putem medija širi neistine da su odbornici SPP-a zajedno sa mještanima diskriminiranih ulica u Novom Pazaru izazvali nasilje. Ekskluzivno objavljujemo snimak na kojem se vidi da je šef obezbjeđenja gradske uprave zaključao vrata i nije dozvolio odbornicima opozicije da prisustvuju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.