Dobro je da ima DIJALOGA, nema izjava (VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Jul.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobro je da ima DIJALOGA", nema izjava (VIDEO)

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu održan sastanak predstavnika vlasti i opozicije, na inicijativu civilnog sektora. Učesnici sastanka nisu davali izjave, jer - takav je dogovor.

Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija

Reč je o pripremnom sastanku za dijalog o izbornim uslovima.

Dekan FPN-a Dragan Simić, koji je bio jedan od uvodničara na skupu, izjavio za N1 da se sastanak desio na inicijativu Fonda za otvoreno društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da je time otvoren dijalog o izbornim uslovima.

"Čim smo seli zajedno, to je dobar znak. To je znak da postoji svest da postoji velika potreba da se razgovara, a to je već nešto", rekao je Simić.

Simić je novinarima preneo da za razgovor važi "Chatham house" pravilo i da je to jedino što može da kaže

"Ja sam samo otvorio (razgovor), kao domaćin, dalje oni pričaju, zatvoreno je", dodao je Simić.

Izvor: Tanjug

Na konstataciju novinara da je ovo već dijalog, Simić je odgovorio:

"Vi to možete tako da nazovete. Mislim da, čim sede za istim stolom, dakle razgovaraju i to je već samo po sebi dobro za početak", rekao je Simić.

U zgradu fakulteta su ušli ministar policije Nebojša Stefanović, poslanici Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Vladimir Orlić i Vladimir Đukanović, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Takođe, sastanku prisustvuju i predstavnici civilnog sektora - predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht i Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo koji "moderira okrugli sto".

STIGLO I POSLUŽENJE



Izvor: Kurir

Prisutan je i Bojan Klačar iz CeSID-a.

NOVINARI IŠČEKUJU KRAJ SASTANKA

Izvor: Kurir

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.