Vlast dala 12 miliona: Oni tu i kupuju i prodaju VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast dala 12 miliona: "Oni tu i kupuju i prodaju" VIDEO

Požega -- Građani Požege organizovali su proteste zbog odluke lokalne vlasti da kupi parcelu i objekat u vlasništvu članova porodice predsednice požeške skupštine.

Osim toga, građani od državnih organa traže da rade svoj posao i ispitaju sporni slučaj.

Vladajuća većina u Skupštini opštine Požega odredila je 12 miliona dinara za kupovinu placa i nelegalno izgrađenog objekta koji su u vlasništvu supruga i devera predsednice Skupstine opštine Zorice Mitrović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mogli smo da prodamo objekat i prošle godine. Možemo i sada da ga prodamo, ali moramo prvo ponuditi opštinskoj upravi, po pravu preče kupovine, jer se objekat nalazi između dva placa koji su u vlasništvu opštinske uprave," izjavila je Mitrovićeva.

Odluka vladajuće većine izazvala je burne reakcije požeške opozicije, koji su jednoglasni u oceni da se radi o kršenju zakona.

"Ovde imamo situaciju da se jedna osoba pojavljuje i kao kupac i kao prodavac. Da li se tu radi o sukobu interesa," istakao je odbornik Dveri Slavko Nikolić.

Kako je navedeno u obrazloženju, sporni objekat bi bio korišćen za proširenje kapaciteta Sportsko kulturnog centra koji se nalazi u blizini kuće Mitrovića i na taj način bilo bi rešeno i pitanje protivpožarne zaštite za sportsku halu, koja kako saznajemo nema upotrebnu dozvolu.

Stručnjak za građevinsko zemljište i pitanja legalizacije Simo Stokić navodi da nema dileme i da je postupak kupovine nelegalnog objekta novcem građana Požege "u potpunosti nezakonit i skandalozan".

“Vi možete da kupite nelegalne objekte kao privatno lice, parama iz svog džepa, ali da kupujete narodnim parama... To je zakonom zabranjeno“, ističe Stokić.

Opšrinije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.