Vladika Grigorije: Moj odstrel je državni posao

Izvor: Blic, 25.Maj.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Grigorije: Moj odstrel je državni posao

Episkop zahumsko hercegovački Grigorije saopštio je da je “njegov odrstrel državni posao”. Vladika je naveo da je sudeći po neistinama koje se o njemu iznose u medijima “opasno ne slagati se sa pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstreljene”.

- Saznanje da je državna agencija Republike Srbije potpuno nekritički prenela novinski tekst iz jednog srpskog tabloida, kome ne manjka ničega osim istine, shvatio sam na šta su me upozoravali, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Crkvi, kada sam o vrućim temama u Srbiji progovorio. Da je opasno ne slagati se s pojedincima koji odlučuju i ko su mete, i kada treba da budu odstreljene. Pošto je već sada, nakon niza natpisa, potpuno jasno da sam označen kao meta, a uvlačenje jedne ozbiljne medijske agencije u tu rabotu samo potvrđuje da je moj odstrel „državni posao“ - saopštava episkop.

Vladika je na zvaničnom sajtu Eparhije naveo da obaveštava javnost da se više neće oglašavati povodom pisanja neistina, u bilo kom mediju u Srbiji.

- A upozoravaju me da će ih biti. Jer šta bi značio moj demanti pred organizovanom i orkestriranom hajkom dobro znanog dirigenta. Više nego ikada, svima nam je danas potrebna istina, i trebalo bi da nam je ona draža od najlepše laži na svetu. Ja sam izabrao. Svakome na savest ostavljam da izabere - poručuje episkop zahumsko-hercegovački.

Vladika je reagovao na tekst u jednom od beogradskih medija koji je objavio da je on stavio pod hipoteku crkvu trebinjsku Gračanicu, a kako se navodi i grob pesnika Jovana Dučića. Navode ovog medija potom su preneli i državni mediji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladika Grigorije: Iza "napada" stoji vlast

Izvor: Mondo, 25.Maj.2013

Episkop zahumsko-hercegovački kaže da je "njegov odrstrel državni posao", komentarišući napise o njemu u tabloidima...Vladika Grigorije kaže da se po napisima protiv njega u pojedinim medijima vidi da je "opasno ne slagati se sa pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstreljene"..."Saznanje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.