Vlada železaru platila oko 40 miliona, a ne jedan dolar?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2012, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada železaru platila oko 40 miliona, a ne jedan dolar?

BEOGRAD -

Američki "Ju-Es stil" nije od Srbije dobio samo jedan dolar za smederevsku železaru, već 40 miliona dolara, pokazuje ugovor o kupoprodaji u koji je "Blic" imao uvid.

Naime, kompanija "Ju-Es stil Srbija" imala je dugovanja prema sestrinskoj firmi "Ju-Es stil" u slovačkim Košicama i taj dug Srbija je ugovorom nasledila i isplatila.

Reč je o dugu nešto većem od 53 miliona dolara, ali su Amerikanci pristali da otpišu 25 odsto tih potraživanja, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je za smederevsku železaru plaćeno oko 40 miliona dolara.

Ugovorom su date dve mogućnosti plaćanja - tako što će država iskoristiti raspoloživi novac s računa "Ju-Es stila Srbija" jednak dugu ili će ga sama platiti u roku od tri dana od završetka transakcije, piše "Blic".

Iako su rokovi za plaćanje istekli, i dalje nije poznato na koji način je Vlada Srbije isplatila dug Košicama, na šta se obavezala potpisivanjem ugovora, jer su zvaničnici uključeni u ovu transakciju bili nedostupni za komentar, dodaje "Blic".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.