Vlada usvojila strategiju za zaustavljanje ekonomskih migracija iz Srbije

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila strategiju za zaustavljanje ekonomskih migracija iz Srbije

Vlada Srbije usvojila je Strategiju o ekonomskim migracijama za period 2021-2027. godine, kojom nastoji da uspostavi efikasniju prevenciju daljeg odlaska građana u inostranstvo i podstakne povratak stručnjaka iz dijaspore, kao i da stvori poslovni i privredni ambijent za dolazak stranih eksperata.
Na sednici je usvojena Strategija pametne specijalizacije u Republici Srbiji za period 2020-2027. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao strateški pristup ekonomskom razvoju, kroz ciljanu podršku istraživačkim, razvojnim i inovacionim aktivnostima.

Kombinujući industrijske, obrazovne i inovacione politike, zasnovane na znanju, sa fokusom na sopstvene snage i komparativne prednosti, zemlje ili regioni identifikuju i biraju određen broj prioritetnih privrednih oblasti za investiranje.
Vlada Srbije utvrdila je tri zakonska predloga kojima se potvrđuju različiti ugovori sa Argentinom u oblasti krivičnog prava. Utvrđen je Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, kojim će se obezbediti efikasna pravna saradnja između državnih organa dveju država.
Sa istim ciljem, utvrđen je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Belorusije o izručenju.
Članovi vlade uvojili su Strategiju razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period od 2020. do 2024. godine, kojom se na celovit način uređuje ova oblast, kako bi se iskoristio potencijal savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, sa ciljem podizanja kvaliteta života građana, postizanja veće zaposlenosti i efikasnijeg rada, što će poboljšati ekonomski status celog društva.
Imajući u vidu stepen u kojem digitalne veštine dotiču svaki aspekt života i rada, Strategijom su obuhvaćene četiri oblasti - obrazovanje, povećanje digitalnih veština građana, digitalne veštine potrebne na tržištu rada i IKT stručnjaci.
Crkva Svete Trojice i stara škola u Cerovcu kod Smederevske Palanke, koji čine kompleks narodnog graditeljstva iz prve polovine XIX veka, odlukom vlade proglašeni su za spomenik kulture.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila Strategiju za smanjenje odlaska građana iz Srbije

Izvor: Danas, 27.Feb.2020

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Strategiju o ekonomskim migracijama za period 2021-2027. godine, kojom nastoji da uspostavi efikasniju prevenciju daljeg odlaska građana u inostranstvo i podstakne povratak stručnjaka iz dijaspore, kao i da stvori poslovni i privredni ambijent za dolazak...

Nastavak na Danas...

Vlada usvojila strategiju o ekonomskim migracijama do 2027. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020

Ova Strategija bi trebalo da smanji dalji odliv stručnjaka iz naše zemlje kroz povećanje ekonomskog statusa celog društva...Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju o ekonomskim migracijama za period 2021-2027. godine, čime nastoji da uspostavi što efikasniju prevenciju daljeg odlaska građana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.