Vlada usvojila novi praznik - Dan Ćirila i Metodija

Izvor: Beta, 16.Maj.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila novi praznik - Dan Ćirila i Metodija

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predlaže da 24. maj bude Dan Ćirila i Metodija, na koji će se obeležavati Dan slovenske pismenosti, saopšteno je danas.Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma izmedju vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.Kako se navodi u saopštenju vlade, usvojena je i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište" koji će, kako se navodi, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u tom logoru. Donošenjem zakona obezbediće se prikupljanje, obradjivanje i obezbedjivanje podataka o stradalima na jednom mestu.Članovi Vlade usvojili su i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu.  Sredstva u iznosu od 66.000.000 dinara koristiće se za sprovodjenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti ta agencija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada predložila da 25. maj postane Dan Ćirila i Metodija

Izvor: RTS, 16.Maj.2019

Na sednici Vlade Srbije usvojen je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim se predlaže da 24. maj bude nov praznik - Dan Ćirila i Metodija. . Tim praznikom obeležavaće se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.