Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 17:29

Vlada usvojila mere za pomoć privredi i nove mere protiv koronavirusa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid 19, saopšteno je iz Vlade.
U saopštenju Vlade se navodi da, imajući u vidu ekonomsku neizvesnost prouzrokovanu pandemijom zarazne bolesti, država mora imati odgovarajuće mehanizme za blagovremeno delovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi očuvanja ekonomske stabilnosti i održavanja privrednih aktivnosti.
"Ovom uredbom bliže se uređuju uslovi i kriterijumi za ocenu usklađenosti državne pomoći koja se dodeljuje kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, a koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama zbog epidemije. Mera je prevashodno namenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći", ističe se u saopštenju.
Dodaje se da je na sednici usvojena izmenjena Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, kojom se propisuje obaveza za preduzetnike koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, u trgovinskim centrima i sličnim objektima, da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.
Kako se navodi, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mere nošenja ličnih zaštitnih maski.
U saopštenju se dodaje da je Vlada Srbije, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".
Ističe se da će taj nagradni fond biti dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADA SRBIJE: Doneta uredba O POMOĆI FIRMAMA pogođenim pandemijom, UVODE SE KOVID REDARI!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2020

BEOGRAD- Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju firmi radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti kovid-19.

Nastavak na Kurir...

Vlada Srbije usvojila uredbu o dokapitalizaciji učesnika na tržištu

Izvor: Beta, 22.Okt.2020

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima i kriterijumima uskladjenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu, radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti KOVID-19, saopšteno je iz Vlade Srbije.Kako se navodi u saopštenju,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.