Vlada odobrila izgradnju nižeg i jeftinijeg jarbola na Ušću

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada odobrila izgradnju nižeg i jeftinijeg jarbola na Ušću

Vlada Srbije je na sednici u utorak dala zeleno svetlo za izgradnju monumentalnog jarbola na beogradskom Ušću na kojem će se vijoriti zastava Srbije, pišu “Večernje novosti”.

Prema saznanjima “Novosti”, za razliku od prvobitno planiranih 120 metara, visina jarbola snižena je na 80 metara i njegova izgradnja biće mnogo jeftinija od procenjene vrednosti od 406 miliona dinara.

Već u oktobru trebalo bi da bude raspisan tender za idejno rešenje, a radovi bi trebalo da počnu na proleće, pišu “Novosti”.

Projekat jarbola izradilo je preduzeće Energoprojekt, kao svoju donaciju Beogradu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NOVI SIMBOL SRPSKE PRESTONICE NIČE NA UŠĆU: Vlada odobrila gradnju jarbola na proleće

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018

Vlada u utorak na sednici dala zeleno svetlo za izgradnju monumentalne građevine u srpskoj prestonici. Visina će biti 80 metara, a na njegovom vrhu vijoriće se naša trobojka VLADA Srbije na sednici u utorak dala je zeleno svetlo za izgradnju monumentalnog jarbola na beogradskom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.