Vlada mora da interveniše - zabraniti letove sa Albanijom

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 06:29

"Vlada mora da interveniše - zabraniti letove sa Albanijom"

Đenova -- Regionalne vlasti Toskane zatražile su od italijanske vlade da reaguje jer su na tom području ustanovljeni novi slučajevi obolelih po povratku iz inostranstva.

Većina "uvezenih" slučajeva je iz Albanije, zbog čega traže obustavljanje avio-linija koje povezuju Italiju sa tom zemljom.

Prema najnovijim podacima, na području Firenca-Areco-Masa Karara zabeleženo je 16 novih slučajeva pozitivnih na virus, od kojih je 13 osoba stiglo iz Albanije, a jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Ekvadora.

"Vlada mora da interveniše, naročito ministarstva unutrašnjih poslova i zdravlja. Ako aktivan nadzor putnika nije moguć, postoji samo jedna opcija, a to je obustavljanje direktnih letova", izjavio je guverner Toskane Enriko Rosi, preneli su italijanski mediji.

Rosi se tokom protekle nedelje sastao sa diplomatskim predstavnicima Albanije i Bangladeša, odakle je, kako je navedeno, većina novoobolelih u Toskani od 13. jula, a planiran je i sastanak sa konzulom Ekvadora.

Prema rečima guvernera Toskane, u tom regionu Italije tokom prošle nedelje zabeležena su 52 nova slučaja kovida-19, od kojih je 27 samo iz Albanije.

Rosi je ukazao na podatak da je albanska zajednica brojna u Toskani i da na tom području ima najmanje 60.000 građana albanskog porekla.

Italija je prethodno zabranila ulazak na svoju teritoriju iz Srbije, Crne Gore, sa Kosova, Iz Severne Makedonije. Jermenije, Bahreina, Bangladeša, Brazila, Bosne i Hercegovine, Čilea, Kuvajta, Moldavije, Omana, Paname, Perua i Dominikanske Republike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.