Vlada Srpske uputila sudu BiH tužbu protiv Federacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srpske uputila sudu BiH tužbu protiv Federacije

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodele prihoda od indirektnih poreza, u vrednosti od 34.571.047,78 konvertibilnih maraka (oko 17,6 miliona evra).

Tužba je podneta radi naknade štete od 34.571.047,78 km i odnosi se na period od jula 2017. godine do decembra 2018. godine, saopštila je Vlada Srpske, prenosi RTRS.

U saopštenju se navodi da su institucije Republike Srpske dale saglasnost na tužbu koju je pripremilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pravobranilaštvo Republike Srpske. Kako se navodi, zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodelu sredstava novac koji pripada Republici Srpskoj sliva se na račun FBiH.

Vlada RS podseća da je bila spremna i otvorena za saradnju, ali da je zbog opstrukcija Ministarstva finansija Federacije BiH i izostajanja rešenja, zatražila naknadu štete sudskim putem, kako bi, kako se navodi, zaštila budžet i prava građana Republike Srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.