Vlada Srbije usvojila drugi rebalans budžeta za 2014.

Izvor: Beta, 19.Dec.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije usvojila drugi rebalans budžeta za 2014.

BEOGRAD, 17. decembra 2014. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u petak rebalans budžeta za 2014. godinu i uputila ga Skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

Novi ovogodisnji rebalans je, kako je saopstila Vlada, predložen da bi "značajne uštede ostvarene u budžetu u ovoj godini, mogle da se iskoriste za vraćanje zaostalih obaveza i dugova".

To je drugi rebalans državnog budžeta ove godine.

Prethodnim rebalnsom državnog budžeta koji je usvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << krajem oktobra, povećan je manjak u budzetu za 42 milijarde dinara, na 224,7 milijardi dinara što je 4,64 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Uz rebalans su tada usvojene i izmene zakona kojima su smanjenje penzije i plate u javnom sektoru, kao jedna od mera za smanjenje budžetskog deficita.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.