Vlada Gabona: Situacija pod kontrolom, pobunjenici uhapšeni

Izvor: Beta, 07.Jan.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Gabona: Situacija pod kontrolom, pobunjenici uhapšeni

Situacija je pod kontrolom u Gabonu posle pokušaja vojnog udara u zoru, rekao je portparol vlade Gi-Bertran Mapangu navodeći da su pobunjenici ili uhapšeni ili u bekstvu."Mir je ponovo uspostavljlen, i situacija je pod kontrolom", rekao je on za Frans pres.On je rekao da je od grupe od pet vojnika koji su noćas zauzeli nacionalnu radio-televiziju i pozvali na pobunu, četvoro uhapšeno, a da je jedan u bekstvu.Snage bezbednosti rasporedjene su u glavnom gradu i tu će ostati narednih dana da održavaju red, rekao je on.Portparol je dodao da su granice zemlje ostale otvorene.Grupa vojnika pojavila se jutrosna državnoj televiziji i izjavila da su izvršili državni udar da bi vratili demokratiju u toj zapadnoafričkoj zemlji.Jedan od vojnika je izjavio da je vojska preuzela kontrolu nad vladom.Predsednik Ali Bongo Ondimba koji je na vlasti od 2009. godine, van zemlje je od oktobra uz izveštaje da je pretrpeo moždani udar.On je nedavno uputio Novogodišnju poruku zemlji snimljenu u Maroku gde je na lečenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Gabona: Normalizacija posle pokušaja državnog udara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jan.2019

Situacija je pod kontrolom u Gabonu posle pokušaja vojnog udara u zoru, rekao je portparol vlade Gi-Bertran Mapangu navodeći da su pobunjenici ili uhapšeni ili u bekstvu. "Mir je ponovo uspostavljen, i situacija je pod kontrolom", rekao je on za Frans pres. Dodao je da je od grupe od pet vojnika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

TENKOVI NA ULICAMA Ubijena dva vojnika koja su pokušala državni udar (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 07.Jan.2019

Bezbednosne snage Gabona ubile su danas dvojicu osumnjičenih za pokušaj puča i privele još sedam osoba, rekao je portparol vlade Gi-Bertran Mapangu novinarima, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.