Viziri po ideji studenata Mašinskog poklonjeni bolnicama (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2020, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viziri po ideji studenata Mašinskog poklonjeni bolnicama (VIDEO)

Prvih 80 zaštitnih vizira proizvedenih po ideji petorice studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, poklonjeni su lekarima i medicinskom osoblju u tri beogradske zdravstvene ustanove Prvih 80 zaštitnih vizira proizvedenih po ideji petorice studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, poklonjeni su lekarima i medicinskom osoblju u tri beogradske zdravstvene ustanove. Kako je objavljeno na sajtu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Savez studenata Mašinskog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << priključio se inicijativi za izradu zaštitnih maski za lice pod nazivom “Maksa za sve”, koju su formirali njihove kolege Mihailo Petrović, Uroš Letunica, Nikola Raičević, Nikola i Miloš Petrašinović.Uz veliku pomoć društveno odgovornih firmi i pojedinaca i uz podršku uprave Mašinskog fakulteta, studenti su za samo par dana napravili 80 zaštitnih vizira i poklonili ih DZ Palilula, DZ Stari Grad i KBC Bežanijska Kosa.Petorica studenata Mašinskog fakulteta nedavno su došli na ideju kako vizir za lice napraviti kod kuće za samo 10 minuta.Tekstualna i video uputstva za pravljenje maske nalaze se na sajtu ,Kako se dodaje, svi koji su u mogućnosti i žele da podrže ovu akciju mogu da se jave na: student@mas.bg.ac.rs .

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Viziri po ideji studenata Mašinskog fakulteta poklonjeni bolnicama

Izvor: Blic, 30.Mar.2020

Prvih 80 zaštitnih vizira proizvedenih po ideji petorice studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, poklonjeni su lekarima i medicinskom osoblju u tri beogradske zdravstvene ustanove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.