Višedecenijska antisrpska politika koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori Vučić poslao poruku Milu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 15:27

"Višedecenijska antisrpska politika koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori" Vučić poslao poruku Milu!

Vučić je istakao da se Srbija nikada neće odreći podrške srpskom narodu

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija želi najbliže odnose sa Crnom Gorom i da se nikada neće odreći podrške svom narodu u toj zemlji.

Vučić je, upitan za izjavu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, povodom 15-te godišnjice osamostaljenja, da ta zemlja mora da se odupre "velikoj državnoj kleronacionalistočkoj agresiji našeg negiranja" i da je tom odlukom ispravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nepravda, kazao da je ono što se dogodilo pre 15 godina bilo pravo gađana Crne Gore da je donesu, kao i da nikoga ne treba terati da ostane sa nekim ako to ne želi.

- Međutim, da li sam u to vreme voleo i da li bih danas voleo da je odluka drugačija, da voleo bih da smo sačuvali zajednicu Srbije i Crne Gore, ali poštujem pravo građana Crne Gore koji su doneli drugačiju odluku i poštujemo nezavisnost Crne Gore - objasnio je on.

To, kako kaže, govori o nesposobnosti političara u to vreme, jednoj višedecenijskoj antisrpskoj politici koja je vođena protiv našeg naroda u Crnoj Gori i državne zajednice.

- Danas imaju nezavisnu državu, želimo najbliže odnose, ali ne moraju da izmišljaju neprijatelje tamo gde ih nema i da ne govore našem narodu u Crnoj Gori da ne smeju biti pripadnici srpskog naroda, jer ako jesu nemaju prava. Nas zanima da imamo najbliže odnose sa Crnom Gorom, ali i da pružamo podršku srpskom narodu u Crnoj Gori, poštujući nezavisnost Crne Gore - objasnio je on.

, i da ništa ne radi protiv Ustava Crne Gore, ili suprotno evropskim pravilima, međunarodnog javnog prava.

- Samo kada pogledate položaj Albanaca u Severnoj Makedoniji i poredite sa Srbima u Crnoj Gori, a Srba u Crnoj Gori je procentualno značajno više, biće svima sve jasno - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.