Više od tri sata trajalo suđenje za UBISTVO PEVAČICE: Glavni sukob oko TELEFONA ZORANA MARJANOVIĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 14:07

Više od tri sata trajalo suđenje za UBISTVO PEVAČICE: Glavni sukob oko TELEFONA ZORANA MARJANOVIĆA

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

U Višem sudu u Beogradu, završeno je današnje suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki u Borči, ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Na današnjem suđenju stručni savetnik  za telekomunikacije, Saša Savić, koga je odbrana angažovala, tvrdio je da Zoranom telefon nije bio isključen, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sudski veštak kao i prethodnih nekoliko puta tvrdio da je Zoran nasilno isključio svoj telefon.

Prema Telekomovom izveštaju, a i tvrdnjama savetnika, Zoran nije ni na koji način ugasio svoj telefon. Dok stručni veštak tvrdi da je telefon bio neregularno ugašen.

Oni se spore oko toga da li uopšte i postoji regularno i neregularno gašenje. Bazne stanice inače pokazuju da su se Jelena i Zoran vozili od kuće, a na njenom aparatu se vide promene ćelija, jer je ona trčala i poskakivala, kako tvrdi stručni savetnik.

Na suđenju je bilo napeto, a rasprava između stručnog savetnika i veštaka trajala je duže od 3 sata. Inače, tužiteljka je upitala stručnog savetnika odbrane da li je on učestvovao u izradi izveštaja Telekoma, koji je dostavio sudu, na šta je on rekao da nije.

Sledeći, a ujedno i poslednji koji će biti ispitan u ovoj celini suđenja biće Đorđe Marović radnik Telekoma 16. septembra, koji je sačinjavao dopis koji je služio kao dokaz na suđenju da Zoran nije ugasio svoj telefon.

Inače, tokom tročasovnog suđenja Zoran je sve vreme mirno sedeo i nije u sudnici rekao gotovu ni jednu reč.

Podsetimo, tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu. Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već četiri i po godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.