Više od 1.000 žrtava koronavirusa u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 17:57

Više od 1.000 žrtava koronavirusa u Saudijskoj Arabiji

Više od 1.000 ljudi umrlo je od koronavirusa u Saudijskoj Arabiji, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

Prema podacima ministarstva, 1.011 osoba je umrlo od korona virusa, dok je zaraženo 132.048, pa je Saudijska Arabija najpogodjenija zalivska zemlja, mada je nedavno počela sa popuštanjem mera izolacije.

Više od 4.000 zaraženih registrovano je danas, drugi dan zaredom, navele su vlasti.

Odeljenja intenzivne nege u Rijadu i Džedi su prepune, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veliki pritisak na zdravstveni sistem, rekli su lekarski izvori agenciji Frans pres.

Vlasti su početkom meseca najavile ponovno zatvaranje Džede uoči godišnjeg okupljanja muslimana u Meki.

Policijski čas od 15 časova posle podne do šest sati ujutru, obustavljanje molitvi u džamijama i rad od kuće ponovo su uvedeni kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Vlasti još nisu odlučile da li će ove godine biti hadža u Meki, koji je ove godine krajem jula. Prošle godine se okupilo oko 2,5 miliona vernika iz celog sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.