Vijesti: Uništavali najpoverljivije dokumente tajne službe

Izvor: B92, 19.Jan.2021, 16:29

"Vijesti": Uništavali najpoverljivije dokumente tajne službe

Postoje dokazi da su službenici Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) uništavali materijal te tajne službe, saopšteno je “Vijestima” iz bezbednosnih krugova.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da su u pitanju dokumenta sa najpoverljivijim informacijama, koja nisu prolazila zvanične tokove.

“U pitanju su mere nadzora bez odluke suda... Najveći deo materijala je uništen”, kazao je izvor “Vijesti”.

Tvrdi da navodno postoje dokazi da su službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Agencije takve podatke uništavali na Žabljaku, neposredno posle parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

U poseti kod Mićunovića

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Ljubiša Asanović suspendovan je jer je bez ovlašćenja starešina ušao u postorije u koje je bio priveden Branislav Brano Mićunović, saopšteno je nezvanično “Vijestima”.

Prema istom izvoru, Asanović je uhapšenog Nikšićanina, kako je objasnio, u pritvorskim prostorijama posetio zbog toga što su prijatelji.

“Suspendovan je, i odmah su mu oduzeti značka, pištolj i pokrenut je disciplinski postupak protiv njega”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Mićunović, koji je godinama opisivan kao šef crnogorskog podzemlja i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović, uhapšeni su 6. januara, nakon što su u njihovom vozilu službenici Uprave policije pronašli dva pištolja.

Vozilom je upravljao Branislav Mićunović, a “Vijestima” je tada rečeno da su njegovi prijatelji preuzeli krivicu za posedovanje ilegalnog oružja.

Ipak, svoj trojici napisana je prijava za zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Nakon dva dana, pušteni su da se brane sa slobode.

Smene

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, od imenovanja na tu funkciju smijenio je više načelnika sektora u toj agenciji - Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežanu Zarubicu, Mirka Milovića, Sandru Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Iliju Živanovića...

“U narednom periodu očekuje se da će biti smenjeni i ostali načelnici”, kazao je izvor “Vijesti”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.