Video sam joj glavu ispod branika! Deda otkrio detalje tragedije, prizor će ga proganjati

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Video sam joj glavu ispod branika!" Deda otkrio detalje tragedije, prizor će ga proganjati

Isidora imala tek 12 godina

- Kada su mi javili da je moja unukica pregažena, odmah sam otrčao na mesto nesreće. Video sam joj glavu ispod branika, bila je sva modra. Pokušao sam da je oslobodim, ali nisam imao snage - priča očajni Tihomir Vučković, deda male Isidore (12), koju je prekjuče pregazio pikap bez vozača u jednom niškom naselju.

Nesrećna devojčica je nastradala dok se vraćala peške trotoarom iz škole. U tom trenutku parkirani pikap je iznenada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam krenuo nizbrdo, pregazio je i na mestu ubio.

Pročitajte i:

Tihomir kaže da će ga prizor krvave unučice ispod vozila progoniti do kraja života.

- Čim sam iz škole doveo Isidorinu mlađu braću blizance, njena strina, a moja snaja, uletele je u kuću i rekla mi da je moja unučica pregažena. Otrčao sam do tih kola, video sam joj samo glavu ispod branika... Bila je sva modra. Hteo sam iz očaja da podignem vozilo, mislio sam da mogu da je spasim, ali je bilo preteško i prekasno. Jadno moje unuče! Nije bilo tog kome ona nije pomogla. Kod nas su dolazili njeni drugovi iz škole da im pomogne oko domaćeg, nikad nikog nije odbila. I svojoj braći je bila velika podrška. Tek su pošli u školu, ona je uvek bila kraj njih. Takvo dete se više ne rađa, a evo šta ju je snašlo - priča uplakani starac.

Tokom jučerašnjeg dana u njihov porodični dom pristizali su rođaci i prijatelji da izjave saučešće i podele tugu sa porodicom stradale devojčice. Na ulazu u kuću skrušeno ih je dočekivao Isidorin otac Ivan.

- Otišla je srećna, nasmejana u školu u novim patičicama i nije se vratila... Nemam reči, gde god da pogledam vidim je kako uzima vodu da pije, kako poše domaći. Pogledam bicikl i vidim je kako je učila da vozi, kako mi maše. Slike mi samo dolaze. Sada ništa više nije bitno kada nje nema. Ako imate decu, idite kući, zagrlite je ljubite ih, mazite i volite najviše na svetu i nikad nemojte ni za čim da žalite, samo zahvaljujte svaki dan bogu što su sa vama i uživajte u svakom trenutku koji provedete sa njima. Ništa više nemam da vam kažem - jedva je zborio očajni otac.

Tuga je okovala i đake i nastavnike OŠ "Ivo Andrić", gde je Isidora pohađala šesti razred. Direktorka škole Milica Petković kazala je da pojedini Isidorini drugovi od šoka nisu bili u stanju da dođu u školu.

- Oni koji su došli na nastavu, doneli su cveće i stavili ga na Isidorinu klupu. Svi smo mnogo pogođeni. Bila je omiljena učenica, odgovorna, vaspitana, kulturna, roditelji su joj posvećivali mnogo pažnje. Škola neće raditi u sredu. Svi ćemo otići na sahranu da odamo počast našoj Isidori - rekla je Petkovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.