Veštak utvrdio: Nije pucano na kuću Jovanovića

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštak utvrdio: Nije pucano na kuću Jovanovića

Beograd -- Nije pucano na kuću novinara Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info" iz Grocke, utvrdio je veštak nakon analize tragova, piše "Politika".

List navodi da je veštačenjem, a na osnovu analize tragova na čauri, utvrđeno da ona nije mogla da bude ispaljena iz vatrenog oružja, jer na njoj nema kapisle da bi se moglo tvrditi da je ispaljena metak iz pištolja.

Nema ni drugih tragova koji bi ukazali da je prošla kroz mehanizam oružja, utvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštak.

Kako se navodi u tekstu, u slučaju da je projektil bio u cevi oružja, barutne čestice na plaštu čaure ne bi bile rasporedjene kao što je to bilo na čauri koja je pronađena.

Barut se, naime, prema veštačenju, raspršio na više strana, a tragovi na čauri nastali su kao dejstvo požara, što znači da metak nije bio u cevi.

Sagovornik "Politike" blizak istrazi tvrdi da je metak bio u nekom prostoru, a najverovatnije objašnjenje otkud čaura u zapaljenoj kući bilo bi da je metak pripadao Jovanoviću, koji je bivši policajac i koji je, kako list saznaje, imao pištolj kalibra 7,65 mm, što je i kalibar čaure koja je pronađena.

Jovanović je, inače, prema saznanjima "Politike", taj pištolj poklonio.

Za organizovanje napada na kuću Jovanovića osumnjičen je Igor Novaković, koji je kao izvršioca angažovao Aleksandra Marinkovića, a njega je pred kuću gročnaskog novinara, kako se pretpostavlja, dovezla Bojana Cvetković Šijacki.

Ona je priznala da je učestvovala u paljenju kuće, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. I Marinković je priznao da je ubacio Molotovljev koktel u Jovanovićevu kuću, dok je Novaković negirao da je učestvovao u podmetanju požara.

Pod sumnjom da je naručio da se zapali Jovanovićeva kuća uhapšen je predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i on se nalazi u pritvoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.