Vesić: Smeta mi

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 07:29

Vesić: Smeta mi

Beograd -- Upitan da prokomentariše stampedo u tržnom centru za vaučer i pomoć nakon vakcinacije zamenik gradonačelnika Beograda kaže da mu smetaju negativni komentari.

Goran Vesić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, izjavio da podsticanje građana na vakcinaciju vaučerima u tržnim centrima i novčanom pomoći nije nešto što radi samo Beograd. "Smeta mi negativno komentarisanje toga", rekao je on.

Prema njegovim rečima, tako nešto postoji u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskm prestonicama pa i u Njujorku. "Dakle, nismo mi jedina zemlja koja to radi, a tržni centri su se pokazali kao dobra stvar za odziv na vakcinaciju", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je do sada vakcinisano 45 odsto građana a glavni grad će za dan ili dva imati pola miliona revakcinisanih građana.

Vesić je istakao da Beograd zato ne može da deli sudbinu gradova koji imaju samo 10 odsto vakcinisanih i ponovio da protivepidemiološke mere treba određivati regionalno.

Govoreći o popuštanju epidemioloških mera, zamenik gradonačelnika je ukazao da država može da živi samo ako ekonomija radi, jer je to važno zbog radnih mesta a i zato što državi treba novac za vakcine i medicinsku opremu.

Vesić je rekao da će Grad insistirati na tome da budu usvojeni protokoli koji su upućeni Vladi, a tiču se toga kada će biti moguće organizovati svadbe, manje skupove, seminare, koncerte...

On smatra da bi od juna morala biti moguća organizacija svadbi i matura. Vesić je podržao podsticaje koji se daju gradjanima za vakcinaciju i ukazao da Srbija nije jedina zemlja koja to čini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.