Vesić: Organizovana akcija, cilj destabilizacija Beograda

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Organizovana akcija, cilj destabilizacija Beograda

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je širenje lažne vesti o ispravnosti vode bila “očigledno dobro organizovana akcija”.

Kako navodi, cilj je bila “destabilizacija beogradske vlasti i čitavog društva”.

"U ime Skupštine grada Beograda zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj reakciji, jer su neki od onih koji su širili lažne vesti da je voda za piće u Beogradu neispravna već privedeni pravdi", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Vesić.

Osim toga, Vesić je za državnu agenciju Tanjug istakao da “niko nema pravo da širi lažne vesti i uznemirava javnost, posebno kada je u pitanju javno zdravlje”.

“Ovo je bio još jedan način za maltretiranje građana Beograda, poput blokada saobraćaja koje su bile aktuelne pre nekoliko dana. Tada građani nisu mogli da stignu na svoja odredišta, dok danas mnoge majke nisu znale da li da vode decu u vrtić ili školu, što je potpuno razumljivo. Ovakvi postupci šire paniku među stanovništvom i moraju biti sankcionisani", istakao je zamenik gradonačelnika.

Podsećamo, Beogradom se danas veoma brzo proširila informacija da voda za piće nije ispravna, što su gradske vlasti brzo demantovale.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova potom je saopšteno da su dve osobe uhapšene zbog "širenja panike oko vode za piće".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.