Veljko Pajović: Gradske vlasti ne sagledavaju realne potrebe građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2020, 21:43

Veljko Pajović: Gradske vlasti ne sagledavaju realne potrebe građana

Beogradske vlasti urbanističke planove sprovode bez konsultovanja sa strukom, ne sagledavaju realne potrebe građana, a jedina mera uspeha predstavljaju joj lični interesi, ocenio je novinar Veljko Pajović.

On je u intervjuu za portal Direktno.rs naveo da su beogradske vlasti posle izbora održanih 21. juna, iako tada nisu održani lokalni izbori, trebale "ozbiljno da se zamisle nad legitimitetom, posle činjenice da je izlaznost bila samo 35 odsto".

Dodao je i da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sumnja da je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kompetentan u lekarskoj profesiji, zbog čega se "čudi zašto pristaje da bude dekor vlasti koja razara dušu (Beograda)".

"Nestaju jedna za drugom vredne građevine, na njihovim mestima niču bezlične zgrade od stakla i betona... Odrekli smo se glavne železničke stanice u korist nove koja nije završena i do koje se teško dolazi. Gradnjom monumentalnih spomenika građanima se baca prašina u oči, poput najavljenog podizanja spomenika Stefanu Nemanji na trgu ispred nekadašnje Glavne železničke stanice", ocenio je Pajović.

On je kazao i da gradska vlast "nije u stanju da završi nijedan posao u roku koji je sebi sama odredila", kao i da će prvi znak "ozbiljne promene" u Beogradu biti "ljudi koji će moći slobodno da se šetaju gradom kojim upravljaju".

"Najgore što samo doživeli od ove vlasti jeste to što je deo javnosti, kontrolom većine najvažnijih medija, ubedila da se pre nje u Srbiji, posebno u Beogradu ništa nije radilo, što je notorna laž... Vlast očekuje da joj se divimo, a prva nije spremna da ukaže na pozitvne primere onoga što je urađeno pre nje, dok su Beograd vodili neki drugi ljudi", navodi Pajović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.