Velimir Ilić: Opozicija mora da se ujedni i da izabere jednog lidera

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velimir Ilić: Opozicija mora da se ujedni i da izabere jednog lidera

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić rekao je danas u Čačku da će ta stranka odluku o izlasku na izbore doneti na Izbornoj skupštini stranke, koja je zakazana za 5. oktobar.

Ilić je rekao na konferenciji za novinare NS u Čačku da bi sve opozicione stranke u Srbiji trebalo da se ujedine i da izaberu lidera udružene opozicije.

"Na jednoj strani je (lider Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić. Opozicija ako misli da pobedi mora da mu stavi na crtu nekog drugog, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a ne može da ih ima pet", rekao je Ilić.

On je rekao da opozicija nema adekvatnog "vođu", ocenjujući da Dragan Đilas "ne može da bude lider udružene opozicije".

"Opozicija mora da pronađe lidera. Ne može lider sam da se promoviše i da kaže vi ste sa mnom, ja sam lider. To ne pokazuje rezultat. Otpor građana je veliki", rekao je Ilić.

On je dodao da sve opozicione stranke treba da predlože svoje kandidate za lidera.

"A onda da se ispita javno mnjenje da se vidi koga narod hoće za lidera opozicije. Ko od predloženih kandidata dobije najviše glasova, treba da bude lider opozicije. Opozicija mora da odredi šta hoće, koji su njeni ciljevi, ko je njen lider. Lider mora da bude jedan čovek. Ne može na silu ništa, lider mora da bude izbačen iz naroda, ako ga narod prihvati rezultat je sto posto", rekao je Ilić.

Na novinarsko pitanje da li bi NS bila deo udružene opozicije, Ilić je rekao da bi ta stranka pristala, ali pod uslovom da se ispitivanjem javnog mnjenja izabere lider od kandidata koje bi predložile sve opozicione stranke.

"Mi bi Vučića oduvali, kad bi tako izabrali lidera udružene opozicije", rekao je Ilić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.