Veliki požar u Hercegovini: Situacija je katastrofalna

Izvor: Prva.rs, 15.Jul.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Hercegovini: "Situacija je katastrofalna"

Vatrogasci ulažu ogromne napore kako ne bi ugrozio kuće i prerastao u katastrofu.
Različiti izvori navode da je požarna crta u prepodnevnim satima dosegnula daljinu između 20 i 30 kilometara pri čemu uglavnom gori nisko raslinje na krševitom tlu, no tri sela u ljubinjskoj općini već su ugrožena.
Komandant lokalne vatrogasne stanice je opisao kao katastrofalno, prenela je Fena. 

"Situacija je katastrofalna. Gore šuma i nisko raslinje. Vetar je počeo da duva >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << što dodatno otežava gašenje i rasplamsava vatru", izjavio je Miodrag Ilić, komandant lokalne vatrogasne stanice u Ljubinju. 

Slabo opremljeni vatrogasci koji nemaju niti dovoljno naprtnjača za vodu uz to što pokušavaju da spreče napredovanje vatre prema selima nastoje braniti i crtu prema magistralnom putu koja vodi ka Trebinju i u jetnim je mesecima veoma prometan zbog velikog broja turista koji tuda putu za Dubrovnik i Herceg-Novi. 

Vatrogasci iz Trebinja koji su najbliži tom požarištu nisu u stanju pomoći kolegama iz Ljubinja jer se već danima i sami bore s vatrom koja je izbila u nekoliko delova te opštine.
Pratite nas i na Viberu! Izvor: B92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.