Velika akcija italijanske policije: Albanski mafijaši razbijeni na Siciliji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija italijanske policije: Albanski mafijaši razbijeni na Siciliji

Optuženi su za šverc oružja i dijamanata, pranje novca i krijumčarenje migranata sa Balkana

Italijanska policija uhapsila je na Siciliji 17 osoba, među kojima je i nekoliko Albanaca, uključujući i navodnog pripadnika grupe "Nova oslobodilačka vojska Kosova", piše lokalni list "Sicilija".

Pročitajte i:

Oni su optuženi za šverc oružja i dijamanata, pranje novca i krijumčarenje migranata sa Balkana.

Kako navodi sicilijanski dnevnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policijska akcija sprovedena je u saradnji sa kosovskom policijom, a grupa kojoj su uhapšeni pripadali kontrolisala je deo mafijaških poslova u Palermu, Komu, Varezeu, Milanu, Trstu i Lucernu.

Prema navodima policije, ta grupa je švercovala oružje, cigarete, zlato i dijamante, prala novac i krijumčarila migrante sa Balkana ka Švajcarskoj i Nemačkoj.

Devetorica uhapšenih su identifikovani kao Albanci sa Kosova i iz Makedonije, koji su "uspostavili kontakt između Koza nostre i OVK", naveli su italijanski mediji, dodajući da su ključni ljudi za tu vezu bili Arben Redžepi i Fatmir Ljatifi.

Oni su za svaki prelaz granica naplaćivali po 3.000 evra, dok su migranti za stalne radne dozvole plaćali po 7.000 evra.

Italijanski mediji navode da Fatmira Ljatifija, jednog od uhapšenih, traže makedonske vlasti zbog učešća u pucnjavi u Kumanovu 2015. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.