Velika TRAGEDIJA kod Sremske Mitrovice! Srušila se jedrilica, poginuo pilot! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika TRAGEDIJA kod Sremske Mitrovice! Srušila se jedrilica, poginuo pilot! (VIDEO)

U Velikim Radincima nalazi se sportski aerodrom, a vazduhoplovne jedrilice koriste se za obuku pilota, sportsko letenje i istraživanja

Vazduhoplovna jedrilica srušila se danas oko 15.30 sati u ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, a instruktor letenja Aleksandar Veg (58) je poginuo, potvrđeno je u Aero klubu Sremska Mitrovica, čiji je nastradali pilot bio član.

Dežurni lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici potvrdio je da je pilot poginuo. Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hitne pomoći je došla na mesto pada letelice i konstatovala smrt pilota, dodao je dežurni lekar. Aleksandar Veg bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu, važio je za iskusnog letača i instruktora, a dozvolu za pilotiranje dobio je još pre 35 godina.

Profesor je vikende provodio na sportskom aerodromu u Velikim Radincima sa prijateljima iz Aero kluba Sremska Mitrovica. Uviđaj je u toku i još se utvrđuje kako je došlo do pada letelice. Policija obavlja uviđaj po ovlašćenju nadležnog tužioca i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.