Velika POLICIJSKA AKCIJA u Srbiji i regionu: Hapšenje zbog krijumčarenja migranata

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika POLICIJSKA AKCIJA u Srbiji i regionu: Hapšenje zbog krijumčarenja migranata

Ovo je rezultat višemesečne istrage srpske policije

Pripadnici Službe MUP u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su organizatora i osam pripadnika kriminalne grupe koja je od oktobra 2017. do početka januara 2018. omogućila krijumčarenje više od 90 migranata sa područja Kosovo i Metohije, preko centralne Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, do zemalja Zapadne Evrope.

Pročitajte i:

Nakon višemesečne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, akcija je sprovedena na području Šapca, Loznice, Priboja, Sjenice i Rume, a rezultat je međunarodne saradnje sa policijama Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su organizator kriminalne grupe F.G. (1965) i članovi M.T. (1971), Z.A. (1973), D.Lj. (1981), D.Ð. (1995), R.K. (1982), T.K. (1990), R.M. (1982) i G.S. (1962), dok se za jednom osobom traga.

Organizovana kriminalna grupa koju je predvodio F.G. migrantima je, kako se sumnja, omogućavala nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Bosne i Hercegovine preko reke Drine, a za ovu uslugu naplaćivala i do 3.000 evra za jednog migranta.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla 7.170 evra, dva pištolja i dva automobila koja su koristili za krijumčarenje migranata.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a krivična prijava biće podneta i protiv E.B. (1980), koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.