Veličanstven doček su nam priredili naši domaćini Aleksandar Vučić doputovao u Bahrein (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2021, 19:28

"Veličanstven doček su nam priredili naši domaćini" Aleksandar Vučić doputovao u Bahrein (FOTO)

Vučića su, na aerodromu, dočekali ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Predsednik Vučić se posle dolaska u Bahrein oglasio na instagram profilu:

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Stigli smo u Bahrein. Veličanstven doček su nam priredili naši domaćini. Radujem se susretu sa Njegovim veličanstvom kraljem Hamadom i uspostavljanju bliske saradnje između Srbije i Bahreina. Obaveza Srbije je da gradi prijateljstva širom sveta i stvara najbolje odnose sa drugim narodima i zemljama i to je jedina politika u potpunom interesu građana Srbije - piše na proflu buducnostsrbijeav.

Po dolasku u hotel Vučiću je, u ime kralja dobrodošlicu, poželeo je sin kralja Bahreina, seik Nasir bin Hamad bin Isa al Kalifa.

Sutra, Vučića će ispred palate, uz intoniranje dve himne i postrojenu gardu, dočekati kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa.

Zatim će srpska delegacija imati sastanak sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom.

Posle podne, Vučić će imati sastanak sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Drzavnim investicionim fondom.

Uoči posete, predsednik Srbije je rekao da je uveren da Srbija može mnogo da dobije iz saradnje sa tom zalivskom kraljevinom, sa kojom do sada nije imala gotovo nikakve odnose.

Najavio je da će tokom posete biti potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji dve zemlje i postignut dogovor da kralj Bahreina uskoro poseti Beograd.

- Bahrein po veličini nije velika zemlja, ali je značajna ovde i bogata je. Verujem da mnogo toga možemo da dobijemo u toj saradnji - naveo je Vučić i podsetio da su Bahrein, kao i UAE, koji je prethodno posetio, tokom krize izazvane korona virusom slali Srbiji pune avione humanitarne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić doputovao u Bahrein

Izvor: B92, 12.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu...On je prvi predsednik Srbije koji je posetio tu kraljevinu...Vučića su, na aerodromu, dočekali ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.