Vejo je heroinski zavisnik koji je završio u zatvoru: Kaže da je to NAJBOLJA stvar koja mu se dogodila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2017, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vejo je heroinski zavisnik koji je završio u zatvoru: Kaže da je to NAJBOLJA stvar koja mu se dogodila!

Evo i zašto

Da nisam završio u zatvoru, verovatno ne bih preživeo do Nove godine, započinje svoju ispovest 33-godišnji Arnel Vejo, koji trenutno u sarajevskom Kaznenopopravnom zavodu "Miljacka" izdržava kaznu zatvora od 14 meseci zbog nasilničkog ponašanja.

Ovaj heroinski zavisnik jedan je od retkih osuđenika koji je pokazao želju za lečenjem, ali i prve rezultate mučnog rehabilitacijskog procesa. Dane iza rešetaka provodi radeći u zatvorskoj autopraonici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i za sedam meseci izlazi na slobodu.

Koliko god bio težak život u zatvoru, najviše ga, priča Vejo, pogađa to što je odvojen od svoje ćerkice, koja pohađa drugi razred osnovne škole.

- Rekli su joj da sam u Nemačkoj pa da ćemo, kada se vratim iz Nemačke, ponovo biti skupa. Teško mi padaju telefonski razgovori sa porodicom... Jedva čekam njihove posete. Ne želim da moje suze iko gleda. Naveče razmišljam o tome što mi je sve ovo trebalo u životu, gde sam sve grešio - kaže Vejo.

Životni planovi

Za nešto više od pola godine Vejo će se ponovo naći na slobodi. Kaže da planira nabaviti kombi pa zarađivati za život prevozeći decu ili turiste. Nada se će, kada napusti KPZ, moći živeti normalno te je obećao samom sebi da se više nikada neće vratiti u zatvor.

S kajanjem je pričao o događaju zbog kojeg je osuđen.

- U sklopu kuće na Aneksu otvorio sam kafanu. Tada sam još živeo sa suprugom i detetom. Došlo je do tuče između maloletnika... jedan je imao nož, a drugi je vrištao... Umešao sam se i rekao: "Nemoj da vrišti, ubacite go**o i vodite ga na Trebević." Taj mali je ispao iz automobila u putu, gepek se otvorio... - nerado se seća Vejo incidenta iz 2012. godine.

Metadonska terapija

Ovo nije prvi put da se Vejo našao u zatvoru. Osuđivan je 2006. zbog pljačke. Nakon isteka kazne, pet godina bio je "čist", ali se, nažalost, ponovo našao u paklu droge. Najviše žali što je njegova dugogodišnja zavisnost uništila njemu najvažnije osobe u životu.

- Imao sam sve… Roditelji su mi sve omogućili, što se kaže, avione, kamione. Para sam imao koliko sam hteo, ali mi je falio adrenalin pa je droga s vremenom sve odnela. Drogiram se od 19. godine, ali hvala Bogu, polako se rešavam toga. Kada sam tek došao ovde, imao sam samo 59 kilograma. Trenutno sam na metadonskoj terapiji i ide nabolje. Moja najveća sreća je što sam završio u zatvoru. Zatvor mi je spasio život, jer verovatno ne bih dočekao Novu godinu - rekao je Vejo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.