Vazduh curio kroz rupu na svemirskoj stanici: Astronaut podelio svoje iskustvo u svemiru

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 15:17

Vazduh curio kroz rupu na svemirskoj stanici: Astronaut podelio svoje iskustvo u svemiru

Ogrebotina je zatvorena privremenim delovima

Rupa kroz koju je curio vazduh na Međunarodnoj svemirskoj stanici (IS S) deluje kao ogrebotina dužine dva do tri centimetara, rekao je astronaut Anatolij Ivašin na današnjoj konferenciji za novinare.

-Ono što smo videli bih opisao kao ogrebotinu, ali ne mogu da kažem i pukotinu, jer nismo mogli da pogledamo duboko u metalnu strukturu. Ova ogrebotina je dugačka nekoliko centimetara, možda dva do tri, i ide ukrivo, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ruski astronaut. Izvor agencije TAS S je još u avgustu rekao da je rusko-američka posada radila na praćenju curenja vazduha na orbitalnoj stanici, a posle je Roskosmos potvrdio informaciju.

IŠ posada je javila ruskoj kontroli leta 15. oktobra da su astronauti pronašli mesto odakle izlazi vazduh, ali to nije predstavljalo opasnost po ljude koji su gore, pojasnio je Roskosmos. U meduvremenu, ogrebotina je zatvorena privremenim delovima.

Izvor blizak ruskoj svemirskoj agenciji je rekao za TAS S da će curenje vazduha biti potpuno ispitano kada na IŠ sleti Sojuz MS-16. Curenje vazduha je primetio astronaut Ivan Vagner. Polovina ekipe se vratila na zemlju 22. oktobra, to su Anatolij Ivašin, Ivan Vagner i astronaut NASA Kris Kasidi.

Na IŠ su ostali Sergej Rjažikov i Sergej Kud-Sverčkov i astronaut NASA Ketlin Rubins.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.