Vatrogasac (46) koji je u ruševinama posle napada 11. septembra PRONAŠAO SVOG BRATA, umro je od raka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasac (46) koji je u ruševinama posle napada 11. septembra PRONAŠAO SVOG BRATA, umro je od raka!

Danijel Foli je imao rak pankreasa i bolest se dovodi u vezu što je mesecima radio na čišćenju "nulte tačke", gde su srušene dve kule.

Vatrogasac koji je pomagao u pronalaženju žrtava terorističkog napada 11. septembra 2001. godine u Njujorku, umro je od raka u 46. godini.

Inače, Foli je upravo bio taj koji je pronašao telo rođenog starijeg brata u ruševinama, takođe vatrogasca, prenosi BBC.

Kako navodi BBC, do sada je 221 vatrogasac umro zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolesti koja se dovodi u vezu sa ovim napadom.

Foli je umro 22. februara, saopštila je Asocijacija vatrogasaca.

- Ovo postaje noćna mora za sve nas - navedeno je na Tviteru.

We extend our deepest condolences to the friends and family of retired Firefighter Daniel Foley. Another hero we lost due to post 9/11 related illness. This is becoming a living nightmare for all of us. #343andCounting pic.twitter.com/1JqGYd721C

— UFA NYC Firefighters (@UFANYC) February 24, 2020

Postao je član vatrogasne brigade 1998. godine.

Njegov brat Tomas je bio među prvim vatrogascima koji su došli na lice mesta nakon terorističkog napada. Kada je njegov brat nestao, Foli se pridružio spasilačkoj akciji.

- Prve noći Deni je obećao svom ocu i majci da se neće vratiti kući dok sa sobom ne povede i svog brata - seća se narednik Majki Konboj koji je radio sa Folijem.

Tek 11 dana kasnije Foli je "čudesno" pronašao brata u ruševinama Svetskog trgovinskog centra.

- Iako je mogao da tada prestane da radi Deni je dolazio svakog dana kako bi pomogao u traženju svih Amerikanaca koji su ubijeni tog dana. I nije se zaustavio sve dok nije sve bilo završeno, poslednjeg dana maja 2002. godine - naveo je Konboj.

Iza Folija su ostali njegova supruga i petoro dece.

Skoro 80.000 ljudi, uključujući vatrogasce, policajce, hitnu pomoć, izvođače radova i čistače, požurilo je u pomoć žrtvama napada.

Mnogi od njih bili su izloženi toksičnim ostacima u vazdugu kao što su azbest, olovo i praškasti beton.

Procenjuje se da je ukupan broj ljudi koji je bio izložen ovim toksičnim materijama 400.000 ljudi.

Predsednik Ascijacije vatrogasaca rekao je 2018. godine da je jedan od svakih osam vatrogasaca, a koji su bili na mestu tragedije tada, oboleo od kancera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.