Vatikan apeluje na sve religije da stanu uz siromašne

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2019, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan apeluje na sve religije da stanu uz siromašne

Papa Franja prisustvovao je danas, na Veliki petak, u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu službi tokom koje je propovednik osudio raširenu nejednakost u svetu.

Današnja služba je jedna od retkih tokom godine na kojoj papa ne drži propoved, a umesto njega to čini otac Ranijero Kantalamesa, ispovednik pape.

Kantalamesa je za Isusa kazao da je bio "prototip i predstavnik svih odbačenih, razbaštinjenih i odbačenih na Zemlji, onih od kojih okrećemo glave da ih ne vidimo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naglasio je da sve religije imaju dužnost da stanu uz siromašne.

- Malo privilegovanih ljudi poseduje više imovine nego što bi ikada mogli potrošiti, dok nebrojeno mnoštvo siromašnih vekovima žive, a da nemaju komad hleba ili gutljaj vode koje bi dali svojoj deci - rekao je on.

- Nijedna religija ne može biti indiferentna prema tome, jer Bog svih religija nije indiferentan prema svemu tome - rekao je Kantalamesa, prenosi "Indeks".

Tokom službe izvedene su pesme na latinskom, koje su govorile o poslednjim trenucima života Isusa Hrista, prenosi Tanjug.

Papa Franja će večeras predvoditi procesiju u rimskom Koloseumu, sedmi put u svom pontifikatu.

RUSKI "AURUS" projezdio ulicama Moskve: U JEKU PRIP

U subotu uveče 82-godišnji papa predvodiće uskršnje bdenje, a u nedelju, na Uskrs, uputiće svetu tradicionalnu poruku "Urbi et Orbi" (Svetu i gradu).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.