Vaspitačice će biti saslušane zbog prijave navodnog silovanja dečaka u Zemunu

Izvor: B92, 09.Feb.2023, 11:13

Vaspitačice će biti saslušane zbog prijave navodnog silovanja dečaka u Zemunu

U Treće osnovno javno tužilaštvo narednih dana biće pozvane vaspitačice iz jednog privatnog vrtića u Zemunu.

One će biti saslušane kako bi se utvrdilo da li postoji njihova krivična odgovornost u slučaju, navodnog, silovanja dečaka (6).

Slučaj je policiji u Zemunu prijavio otac mališana kada mu je sin pokazao povrede. On ga nije odveo na pregled već su sami sanirali povrede.

Nezvanično, otac je o svemu obavestio i Upravu vrtića tvrdeći da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu sina zlostavljala dvojica vršnjaka. Dete je u dobrom stanju.

Međutim, roditelji tvrde da dvojica dečaka zlostavljaju i drugu decu.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je javnost obavestilo "da u ovom slučaju nema krivičnog dela jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna."

"Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrdjivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takođe je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti", kažu u VJT

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.