Vaspitačica iz Zvečanske IZBEGLA URUČENJE OTKAZA! Slučaj koji je zgrozio Srbiju još bez epiloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaspitačica iz Zvečanske IZBEGLA URUČENJE OTKAZA! Slučaj koji je zgrozio Srbiju još bez epiloga

Nastavak priče o slučaju iz Zvečanske

Đurđija Alempijević, medicinska sestra u Zvečanskoj, protiv koje je podneta krivična prijava nakon šokantnog snimka na kom se vidi da jedno dete grubo nosi i baca, a drugo fotografiše, izbegla je uručenje upozorenja pred otkaz jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena.

Pošto je u javnost isplivalo njeno skandalozno ponašanje i ophođenje prema bebama i maloj deci, na račun Alimpijevićeve stigla je još jedna stravična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optužba. Naime, majka M. J. koja je, po sopstvenom priznanju snimila bahato ponašanje medicinske sestre-vaspitača, ispričala je da je jednu bebu ošamarila. Upravo je to, kako je rekla, bio okidač da snimi njeno kasnije ponašanje i alarmirala nadležne.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je pre osam dana da je medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz, a ministar za rad Zoran Đorđević rekao je tada da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.

Međutim, kako je danas rečeno u Ministarstvu za rad, upozorenje pred otkaz Đurđiji Alempijević još nije uručeno pisanim putem, jer ona ne živi na adresi koju je prijavila.

- Pomenuto Upozorenje je poslato poštom na adresu stanovanja, koje je zaposlena dostavila prilikom zapošljavanja. Zbog neprisustva na navedenoj adresi, pošta nije uručena, a Upozorenje je ponovo prosleđeno na adresu poslednju prijavljenu u ličnoj karti zaposlene. S obzirom na sve prethodno navedeno i na to da dostavnica još nije vraćena, rok od osam dana još nije prošao, jer tek nakon dobijanja informacije o prijemu pošte, radniku počinje da teče rok od osam dana na izjašnjenje o Upozorenju. Ukoliko zaposleni odbije da primi poštu, ipak se smatra da je uručena i može se doneti odluka nakon osam dana - kažu u Ministarstvu za rad.

Iz Ministarstva dodaju da ukoliko se pošta ne uruči, Upozorenje se objavljuje na oglasnoj tabli Ustanove i nakon osam dana se donosi konačna odluka. Do danas, međutim, još nije stigla informacija o prijemu pošte, dodaju. Ova medicinska sestra, tako, koja je zgrozila Srbiju svojim ponašanjem prema bebama i deci, štićenicima Centra za zaštitu dece, omladine i odojčadi u Zvečanskoj, zapravo je i dalje zaposlena u ovoj ustanovi, mada na posao ne dolazi jer je i dalje na snazi suspenzija.

Podsećanja radi, nakon snimka koji je šokirao Srbiju medicinska sestra iz Centru u Zvečanskoj privremeno je suspendovana sa posla, a nakon toga saslušana je i u policiji, nakon čega je protiv nje podneta krivična prijava. Kako je nedavno rekao ministar Đorđević, Alempijevićeva je prethodno volontirala u Zvečanskoj, radila je tri meseca na ugovor i da joj je on produžen na još tri meseca 5. jula.

O snimku koji je završio na društvenim mrežama i u medijima, u policiji je izjavu dala i njegova autorka M. J, majka jednog od štićenika Centra, koja povremeno obilazi svoje dete. Ona je izjavu u policiji dala po nalogu tužilaštva.

- Primetila sam da se vaspitačica ponaša neprimereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila decu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je gotovo celu smenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, a kada sam videla da je jednoj bebici lupila šamar, morala sam da reagujem!

Da je u njenom radu bilo skandaloznih postupaka i velikih propusta, potrdio je i sam direktor Zvečanske, s tim što ih je on to nazavao "manjim primedbama, tehničkim stvarima koje su se korigovale u hodu".

- Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je nedavno direktor Zoran Milačić.

Ono što Alimpijevićeva takođe nije smela da radi, jeste fotografisanje dece. A zašto je to uradila, ovako je ispričala u policiji:

- Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu. Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a trenutno je na moru, vezana je za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je ona u policiji, preneo je ovaj list.

Kako je u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu rečeno, u ovom predmetu do sredine avgusta biće saslušana okrivljena, na okolnosti krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i svedok događaja. Za ovo krivično delo medicinskoj sestri preti do tri godine zatvora.

Iz Ministarstva za rad podsećaju i da je Centar u Zvečanskoj podneo krivičnu prijavu kako protiv zaposlene, tako i protiv lica koje je neovlašćeno snimalo u prostorijama Centra.

Pogledajte rezultate

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.