Vaspitači od maja imaju iste plate kao nastavnici

Izvor: Mondo, 16.Apr.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaspitači od maja imaju iste plate kao nastavnici

Od maja zaposleni u predškolskim ustanovama imaće iste plate kao i zaposleni u osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Foto: Guliver/Getty images, olesiabilkei

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, kojim se izjednačavaju visine plata zaposlenih u predškolskim ustanovama sa platama zaposlenih u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Dogovor: Neće biti protesta vaspitača

Nakon usvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predloženog zakona po hitnom postupku, zaposleni u predškolskim ustanovima imaće od maja ove godine veću platu za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine (umesto dosadašnjih sedam odsto), koja se isplaćuje u junu ove godine.

Za ovo povećanje iz lokalnih budžeta biće izdvojeno 382 miliona dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.